BİNGÖL / MERKEZ - Güveçli İlkokulu

Nis

Okullar arası düzenlenen Adil Oyun Futbol Turnuvasına Güveçli İlkokulu olarak bizde katılım sağladık.

İlk maçımızda rakibimize 3-1 lik skorla üstünlük sağlayıp galibiyeti aldık. 2. Turdaki rakibimizi bekliyoruz. Tüm sporcularımıza ve eğitmenlerimize başarılar dileriz.

GÜVEÇLİ İLKÖĞRETİM OKULU

Nis

TBMM'nin açılışının 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ilimizde coşkuyla kutlandı.

Bizde Güveçli İlk Öğretim Okulu olarak okulumuzda öğrencilerimiz ve Öğretmenlerimizin hazırladıkları etkinlik ve geleneksel oyunlarla bu mutlu günü kutladık. Çocuklar doyasıya eğlenirken mutlulukları görülmeye değerdi. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

GÜVEÇLİ İLKÖĞRETİM OKULU...

Risk Alma, Önlem Al️

1-7 Mart Deprem Haftası'nda deprem riskine karşı bilinçlenerek güvenliğimizi sağlamak için MEB AKUB ekipleri koordinasyonunda faaliyetler gerçekleştirdik.

Şbt

Müdürlüğümüz ARGE birimi koordinesinde yürütülen Bingöl'de Bilim Yolculuğu projesi kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileri bilim ve sanat atölyelerine katılıyor. Proje kapsamında belirlenen 3 istasyonda öğrenciler çeşitli etkinliklere katılıyor. Her hafta 3 farklı okuldan 20şer kişilik öğrenci grupları öğretmen refakatinde Bingöl'de Bilim Yolculuğu istasyonlarımızı ziyaret ederek çeşitli atölye çalışmalarına katılıyor.

Okulumuz İlkokul öğrencileri de 75.Yıl İlkokulu FCL sınıfında (Future Classroom Lab-Geleceğin Sınıf Laboratuvarı) STEM, Kodlama, Çocuklar için Felsefe (P4C), Akıl ve Zeka Oyunları ile Yaratıcı Yazarlık atölyelerine katıldı.

Şbt

6 Şubat 2023 de gerçekleşen Maraş depreminin seneyi devriyesinde öğrencilere eş zamanlı olarak deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrası yapılması gerekenler ile ilgili eğitici video izletildi.

Şbt

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Öğretmenler Kurul Toplantısını tüm öğretmenlerimizin katılımı ile gerçekleştirdik.

Eğitim Öğretim tüm paydaşlarına hayırlı olsun.

Ara

Yeni yıla merhaba derken Anasınıf öğrencilerimiz ve öğretmenimizin hazırlamış oldukları 2024 etkinliği ve yeni yıl mesajı..

• Yeni yılda; hep beraber büyük başarılara imza atarken, sevinçleri ve mutluluğu da paylaşabilelim. Mutlu senelere…

Ara

"En büyük proje bir hayalden ibarettir" (Robert H. Schuller)

"Hayal Odası" prejemiz

Amacımız, öğrencilerimizin hayal kurması, düşünmesi ve üretmesi için ilk adımın atılmasını sağlamak, farkındalık oluşturmaktır.

Yerli Malı Yurdun Malı

Resmi adı Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftası olan Yerli malı Haftası 12-18 Aralık tarihleri arasında Türkiye'de tüm okullarda kutlanan belirli haftalardandır. Okulumuz Ana sınıf öğretmeni ve öğrencileri de "Tutum, Yatırım ve Yerli Malları" haftasını kutladılar.

Tutum, Yatırım ve Yerli Malları Haftasında, Yerli üretim mallarının önemi vurgulanırken, tüketim artırılmaya çalışılır. Ülkenin zengin kaynaklarından bahsedilir. Tasarruf yapmak, milli kaynaklarımızın daha verimli şekilde kullanılması, yerli fabrikalar kurulması, paranın dış ülkelere gitmesini önlemek, temel tüketim madde­lerini öz kaynaklardan karşılamak, ekonomimizi geliş­tirmek bu haftanın belli başlı amaçları içindedir.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında kabul edilen “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” ile çeşitli nedenlerle toplumsal yaşam alanlarında çeşitli engellerle karşı karşıya bırakılan bireylere yönelik farkındalık oluşturulması amaçlanıyor.

Bizlerde öğrencilerimizle hayatımızdaki engelli insanları anlamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla okulumuzda etkinlikler gerçekleştirdik.

Kas

Güveçli Anaokulu öğrencilerimiz sınıf etkinlikleri çalışmaları kapsamında bu kez  de “C Vitami” nin görevleri nelerdir ve hangi meyvelerde bulunur? Vücudunuza sağladığı faydalar nelerdir? sorusuna cevaplar aradı.

C vitamini bulunan meyve ve sebzelerin dokusunu dikkatle inceleyen öğrencilerimiz etkinlik sonrasında afiyetle meyveleri sıkıp hazırladıkları meyve sularını içtiler.

Kas

20 Kasım Dünya Çocuk Günü, çocuklarla beraber ve çocuklar için bir araya geldiğimiz bir gün. Bu sebeple 20 Kasım çocukların haklarının keyfini çıkardığı, yetişkinlerin de çocuk haklarına dair gerekli sorumluluklar üzerine düşünmesi ve kararlar alması gereken bir gün.

Kas

Kahraman ecdadımızın istiklal ve istikbal mücadelesini cumhuriyetle taçlandıran, evlatlarımıza bölgesinde örnek, dünyada saygın bir ülke armağan eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını her daim hayırla hatırlayacağız. Gazi'yi ebediyete uğurladığımız günün 85. yıl dönümünde hepimize düşen en büyük görev, "En büyük eserim!" dediği cumhuriyetimizi nice yüzyıllar yaşatmak ve geleceğimize yönelik atılımlarımızın esin kaynağı hâline getirmektir.

Kahraman şehitlerimiz ve gazilerimizin fedakârlıkları üzerinde yükselen bu vatanı "Türkiye Yüzyılı" vizyonumuzla ilelebet yaşatacak, eğitim başta olmak üzere her alanda istikrar içinde güçlenmeye ve büyümeye devam ederek gelecek kuşaklara daha müreffeh bir ülke bırakmak için çalışmaya yorulmaksızın devam edeceğiz.

Rahmet ve saygı ile anıyoruz

Kas

Son baharın gelmesiyle doğada oluşan farklılaşmayı ve  renk cümbüşünü öğrencilerimizinde fark etmesi amacıyla yaptığımız Sonbahar Hatırası etkinliğini gerçekleştirdik emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

29 EKİM – 4 KASIM KIZILAY HAFTASI

29 Ekim – 4 Kasım tarihleri arasında Türkiye genelinde bulunan okullarda Kızılay haftası kutlanmaktadır.

Türk Kızılayı genel merkezi ve Türkiye genelinde tüm şubeleri tarafından çeşitli etkinliklerle kutlanan bu haftada Türk Kızılayı’nın kuruluş amacı ve yürüttüğü insani yardım faaliyetleri özellikle öğrencilere, gençlere ve kamuoyuna anlatılarak, Türk Kızılayı’na ve faaliyetlerine yönelik farkındalık yaratılmaktadır.